2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Tigras

Tigras  – katinių  šeimos plėšrus žinduolis, gyvenantis Azijoje, miškų ir džiunglių gyventojas. Daugiau kaip pusė visų tigrų gyvena Indijoje.

 Vienišas gyvūnas, medžiojantis tiek dieną, tiek naktį. Šviesus su tamsiais dryžiais kailis padeda jam gerai užsimaskuoti ir pakankamai priartėti prie aukos. Medžiodamas sėlina link grobio arba puola jį iš pasalų. Gali pargriauti stambų galviją. Įprastas jo maistas – elniai ir ožkos, bet kai kurie tigrai, ypač seni ar sužeisti, puola ir žmogų.
Apsauga:

1930 m. tigrų buvo apie 100 tūkst. Dabar kur kas mažiau – tigras laikomas nykstančiu gyvūnu. Natūrali šių gyvūnų aplinka griaunama, juos dažnai nusižiūri brakonieriai. 1970 m. Indijoje buvo visiškai uždrausta tigrų medžioklė. Tigrų naikinimui nesumažėjus, 1972 m. įvykdytas Tigro projektas. Buvo išleistas įstatymas, kuris tigro kailio pirkimą, pardavimą paskelbė kriminaliniu nusikaltimu. Draustiniuose, vad. tigrų priebėgose, ribojamas naminių gyvulių ganymas, o miškų kirtimas uždraustas. Šiuo metu plėšrūnų pagausėjo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą